Saraste family; Toukokuu 2024

03.06.2024

TOUKOKUUN KUULUMISET JA KESÄJUTTUJA

Mikä se on?

Vihje nro 1: Sitä on odotettu ja odotettu

Vihje nro 2: Se alkoi toukokuun lopussa oikein rytinällä

Vihje nro 3: Sarasteella tämä aiheuttaa välittömän uinti- ja kalastuskuumeen!

No se on tietenkin toukokuun lopussa superhelle päivillä alkanut, pitkään odotettu kesä!

Kesässä aivan parasta on tietysti koulun loppuminen ja loma. Lasten kanssa päätettiin ottaa aiheeksi kesälomat, odotukset kesältä sekä parhaimmat kesämuistot Sarasteella. Mutta koska toukokuu oli varsinainen hatkakuukausi, ei lasten osalta, vaan Armaksen ja Missin osalta, täytyy ensin kertoa toki niistäkin.

Armas hatkasi yhden kerran päätyen noin kilometrin päähän naapuritaloon ja sieltä osattiinkin olla suoraan yhteydessä Sarasteelle. Seuraavalla viikolla Armas hatkasi toisen kerran ja päätyi samaan paikkaan. No samalla viikolla Armas hatkasi vielä lisää... peräti kahtena peräkkäisenä päivänä päätyen jälleen saman naapurin luokse. Koska Armakselle vakiintui hatkapaikaksi nämä naapurit niin tutuksihan siinä väkisin tullaan ja heidän lava-auto tuli myös tutuksi näyksi, kun se kurvasi Sarasteen pihaan Armas kyydissä useamman kerran.

Onneksi hoksattiin, että Armas osaa avata ulko-oven ja saatiin hatkoille vihdoin loppu. Alkaa olla Armas aika julkkis Nilsiän kylillä, kun Facebookin puskaradiossa komeilee Armaksen kuva katoamis- tai löytöilmoituksen kera vähän väliä.

Missi kissan hatkat oli sitten kimurantimpi juttu. Missiä ei löytynyt mistään. Sieltä täältä kukin vuorollaan oli kuulevinaan Missin maukua talon sisältä. Missin ääni on hyvin pieni ja hentonen, joten sen tunnistaa helposti. Heräsikin siis epäilys, että Missi olisi päässyt livahtamaan ullakolle. Siellä etsittiin päivänä, jos toisenakin myös koirien avustuksella vaan ei Missistä jälkeäkään. Kaikki olivat Missistä huolissaan, kun se on vielä pieni ja kovin kokematon. 

Lopulta Missin etsinnät siirtyivät ulos, kun kaksi ohjaajaa oli kuulevinaan maukua naapurin navetta rakennuksesta, mutta todettiin äänen tulevan sittenkin navetan tuulessa nitisevistä ovista, kun kissa ei tullut kissittelystä huolimatta. Luovuttiin navetasta ja jatkettiin etsintöjä muualla.

Viidentenä katoamispäivänä kaksi ohjaajaa kuuli selkeästi Missin naukumisen ulkoa avonaisesta ikkunasta. Vaikka kello oli jo yhdeksän pintaan lähdettiin lasten kanssa yhdessä Missiä etsimään. Selvisi, että naapuritilalla oli Missi nähty ja se oli juuri juossut samaiseen navetta rakennukseen ylisille. Naapurit kertoivat Missin olleen jumissa navetan sisällä olevassa varastossa ja sen jälkeen sen olleen kaksi päivää ylisillä. Sieltä Missi muutaman kommelluksen jälkeen lopulta kiinni saatiin.

Parin viikon päästä Missi hatkasi jälleen, mutta tällöin kiinteistönhuoltajamme sai Missin heti kiinni. Huh, onneksi!

Haastattelin joitakin nuoria ja mielipide kesän mökkireissuista Sarasteella kesän kohokohtana oli aika selkeä. Kalastus harrastuksena kesäisin on ollut jo useamman kesän lempipuuhia uimisen lisäksi. Mökille mennään tänäkin kesänä ja ehkäpä toive vesipuistosta toteutuu myös, kun kesäretken kohteesta päätetään yhdessä lasten kanssa.

  • Mikä on paras/parhaat kesämuistosi Sarasteelta?

"Mökkireissu viime kesänä, siel uitii, kalastettii, veneiltii ja saunottii."

"Mökkireissu, kalastaminen ja muiden kanssa oleminen."

"Mökkireissu."

  • top 3 parhaat kesätekemiset?

"Kalastus, skeittaaminen ja uiminen."

"Oleminen, kalastaminen ja nukkuminen."

"Skeittaus, uiminen ja kavereiden kanssa oleminen."

  • Mitä odotat kesältä, onko suunnitelmia Sarasteella tai kotilomilla?

"Sarasteen mökkireissu, reissu Sarasteella vesipuistoon olis siistii."

"Pitkät kotilomat ja kavereiden kanssa hengaaminen."

"Mökkeilyä ja mahdollisimman paljon ulkona olemista."

Erittäin mukavaa kesää kaikille blogin seuraajille!

kirjoittanut ohjaaja Elli