Saraste family; Kesän tapahtumia ja syksyn tuloa

07.09.2021

Niinhän siinä tänäkin vuonna kävi, että kesä alkoi vaihtua syksyyn. Onneksi kesän ihanat muistot lämmittävät mieltä viilenevinä syysiltoina. Muistellaanpas hetki Sarasteen kesän kohokohtia... Ehdottomasti kesän kovin juttu oli uiminen, sillä siihen riitti intoa joka päivä uudestaan. Kävimmekin siksi uimassa aina, kun kelit sen vähänkään sallivat ja kesähän kohteli meitä oikein hyvillä hellekausilla. Monet eri uimarannat tuli kahlattua läpi ja lopulta niistä valkkautui paras... se missä on hyppytorni! Sen verran ahkerasti tällä kyseisellä rannalla käytiin, että tutustuttiin jo muihinkin vakiokävijöihin. Mikäs siinä, ei hullumpi tapa viettää kesää. Kaikista kuumimpaan helleaikaan ennätys taisi olla kuusi tuntia uimassa. Arvatkaa vaan, oliko sormet rusinana. Tehtiin me kesällä kaikkea muutakin mahtavaa, mutta muistellaan niitä sitten lisää muina pimenevinä ja viilenevinä iltoina.

Kevään ja kesän uurastus palkittiin Sarasteen puutarhan monipuolisella sadolla. Sieltä saatiin kerättyä komeita kurkkuja, punaisia paprikoita, tomeria tomaatteja, suuria sipuleita, herkullisia herneitä, pitkiä porkkanoita sekä pyöreitä perunoita. Marjapensaista saatiin puna ja mustaviinimarjoja, mansikoita ja pensasmustikoita. Mutta ehdottomasti suurin sato tuli omenoista, sillä niitä oli puut niin täynnä, että oksat laskeutuivat alas asti. Elokuu onkin ollut varsinaistasadonkorjuu juhlaa!

Puiden lehdet muuttuvat vihreästä oranssien ja keltaisien värien kirjoksi, jotka maalaavat maisemaa. Ilmassa tuoksuu vesisade ja viilenevä sää. Aamuisin ulkona kulkee joukko reppukansaa pienestä isoon, kaikilla sama päämäärä. Kumisaappaat ja sateenvarjot ovat kaikkien vakiovarustusta ja iltaisin kynttilät sytytetään valaisemaan pimenevää yötä. On taas syksy ja saamme nauttia siitä!