Saraste family; Särkänniemeen, Särkänniemeen!

28.05.2022

Johan oli mahtava varaslähtö kesään, kun lähdettiin käymään Särkänniemessä! Siellä piisaakin vauhdin huumaa, hyvää musiikkia, ihania huvipuistoherkkuja, pelejä, naurua, jännitystä ja kaikkea muuta mahtavaa. Tervetuloa seuraamaan meidän reissun kulkua.

Matka alkoi aamulla, kun startattiin Sarasteen pihasta kello seittämän reikäleipä ja lähdettiin posotelemaan Caravellella kohti särkkistä. Aamupalaksi otettiin edellisenä iltana tehtyjä sämpylöitä, jugurttia ja pillimehuja. Nälkä iskikin, kun matkaa oli kertynyt hieman reilu tunti. Myöhemmin pysähdyttiin vessatauoille ja pitihän sitä jäätelöt saada Korpilahden tietämillä. Matka oli sen verran pitkä, että massut täynnä jäätelöä otettiin nokosia takapenkillä. Monen tunnin matkan jälkeen alkoikin Näsinneula jo häämöttää horisontissa ja sekös innosti kaikkia. Kohta ollaan perillä!

Särkänniemessä jätettiin Caravelle parkkiin ja lähdettiin vaihtamaan liput rannekkeiksi. Tämä sujui nopeasti eikä tarvinnut jonottaa melkein ollenkaan. Seuraavaksi lähdettiin etenemään kohli huvipuiston porttia ja ranneketarkistuksia. Voi kuinka jännitys alkoi tiivistyä, kohta pääsee! Rannekkeet tarkastettu ja eikun menoksi! Sitä ennen sovittiin kuitenkin minne kukakin on menossa ja missä nähdään laitterissa käynnin jälkeen. Ensimmäiseksi lähdettiin kokemaan tornadon vauhtia ja päätä huimaavia silmukoita ja siitä edettiinkin sitten laitteita järjestyksessä eteenpäin sillä eihän mitään laitetta voi jättää välistä! Tyrskyn pyörteisiin, kun lopulta päästiin kävi niin, että laite hajosi juuri, kun olimme kyydissä, mutta siitäkin selvittiin säikähdyksellä ja vika saatiin nopeasti korjattua, jolloin matka pääsi jatkumaan. 

Syömässäkin piti muistaa käydä, vaikka ei olisi millään malttanut. Päädyttiin syömään Pellen herkkuja eli paaaaaljon pitsaa ja myös sitä salaattiakin. Ruoka maistui kaikille hyvin ja siitä sännättiinkin sitten kiertelemään kauppoja. Kaupoista mukaan tarttui erilaisia pehmoleluja ja koriste esineitä. Pelejäkin käytiin pelaamassa, kun Janne Kataja oli juontamassa. Peleissä onnistuttiin saamaan voittoja kaksinkappalein. Vautsi hyvä me! Kohta olikin jo vuoro sinä päivänä Särkänniemessä olevien esiintyjien nousta lavalle. Käytiin kuuntelemassa Cyan Kicksiä sekä Blind Channeliä. 

Keikkojen jälkeen oli vielä tunti aikaa pyöriä laitteissa ennen sulkeutumisaikaa. Sehän pisti vipinää kinttuihin, kun laitteita kierrettiin juosten, jotta ehdittäisiin vielä käymään kaikissa lempppareissa ainakin kerran. Sulkeutumisajan lähestyessä päätettiin vielä lähteä käymään Näsinneulassa katsomassa maisemia. Elämyshissi kiidätti meidät 120 metrin korkeudelle ja upeat näköalat avautuivat ympärillemme kävellessämme hissistä ulos. Aikamme kierreltyä ja kuvattua lähdimme takaisin alas hissillä ja sitten suunnattiinkin joi takaisin Caravellen kyytiin. 

Paluu matka meni vauhdikkaasti musiikkia kuunnellen, kunnes noin puolesta välistä matkaa meininki vaihtui uniseksi, kun melkein kaikki reissussa rähjääntyneet lapsukaiset nukkuivat kuin tukit tukkijoessa konsanaan. Reissu oli kaikin puolin ihan huippu ja kaikilla oli hauskaa ja tekemistäkin löytyi kaikille oman maun mukaan. Kiitos ja kuittaus mahtavasta reissusta!