Saraste family; Helmikuu 2024

29.02.2024

SARASTEEN HELMIKUU

Helmikuun blogitekstin lastenosuudet on kirjoittanut itsenäistyvä nuori. Aiheeksi valittiin ystävyys.

Sarasteen lapsilla syntyy keskenään hyvinkin läheisiä välejä. Yhteyttä pidetään myös entisiin nuoriin ja suunnitellaan vierailuja sekä puhutaan perheestä, Saraste familystä.

Riidoiltakaan ei aina vältytä, mutta ketään ei syrjitä, eikä kiusata. Se on sekä kirjoitettu sääntö, että sanaton laki. Anteeksi pyyntö on joskus vaikeampaa kuin riitely, mutta se myös palkitsee tuomalla mielenrauhan.

Sarasteella ajatellaan, eikä oikeastaan tarvitse edes ajatella, se on tunne ja tieto, että jokainen ihminen on samanarvoinen, jokainen on tärkeä.

Se tunne ja ajatus tuntuu ja näkyy. Se on turvallisuuden, perheen sekä ystävyyden perusta ja voima. Kaikki pitävät toisistaan huolta.

Helmikuussa koettiin ystävän menettämisen pelkoa. Armas tuli kovin sairaaksi ja sillä epäiltiin vatsalaukun kiertymää. Armas saateltiin kyyneleet silmissä eläinlääkäri reissulle. Loppu hyvin, kaikki hyvin, Armas on kunnossa.

Kirjoittanut ohjaaja Elli

SARASTEEN YSTÄVYYS VÄLIT

Sarasteella on parasta se, kun jokainen tukee toistaan kuin aidot ystävät. Meidän nuorten välillä, kutsumme toisia perheeksi. Sarasteella myös saa olla oma itsensä, eikä kukaan taho määrittele sinua. Parasta myös onkin se, että sinua tuetaan siinä. Välillä on ryppyjä ja riitoja, mutta niistä onkin yhteistuumin päästy yli.

Eläimet on meille nuorille, että aikuisille kuin perhettä. Eläimet ymmärtävät ja kuuntelevat.

Ohjaajat myös ovat aivan huippuja, ohjaajista huomaa että heillä on asianmukainen koulutus ja asenne. Ohjaajilla on myös se lapsen huumori, joka onkin yksi tärkeimmistä piirteistä tässä työssä.

Kirjoittanut Sarasteen nuori


ARMAKSEN SAIRAALAREISSU

Armas on huonovointinen ja huonovointisuuteen kuului oksentelua, vatsan turvotusta ja Armas haki normaalia enemmän huomiota.

Yritettiin tavoitella lähintä eläinlääkäriä, mutta kello olikin niin paljon, että se olikin kiinni. Täten suuntasimme päivystävälle eläinlääkärille Kuopioon.

Reissu kesti yhteensä noin viisi tuntia ja reissun aikana Armaksesta otettiin verikokeet, röntgen ja yleistutkimus. Selvisikin, että Armaksella olikin ummetusta. Normaalisti seitsemän nikaman sijaan Armaksella olikin kahdeksan. Kahden nikaman välissä oli myös luusilta. Luusilta, voikin aiheuttaa kipua Armakselle.

Hoidoksi saatiin muun muassa: Pahoinvointilääkettä sekä peräruiske. Ohjaajat olivat puolituntia sateessa Armaksen kanssa kakkahommissa.

Loppulasku oli noin 800e + ohjaajien palkat. Armaksen perjantai illan kakan hinnaksi tuli noin 1 000e. Nyt se naurattaa, mutta ei silloin naurattanut.

Silloin kun lähettiin lääkäriin, epäiltiin vatsalaukun kiertymää. Pelättiin myös pahinta eli kuolemaa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Armaksen kunto on nyt hyvä!

Kirjoittanut Sarasteen nuori